BAYRAM SABAHI

”Ah nerede o eski bayramlar”, ah nerde o çocukluğumuzda yaşadığımız bayram sabahları dediğinizi duyar gibiyim 🙂

Ramazan bayramı; Dünya imtihanının mini bir versiyonu olarak imtihan içinde imtihan olan otuz günlük ramazan ayının hemen peşinden kazanılan dünyevi bir mükafattır. Çocukken ne kadar da güzel olurdu ramazan bayramlarının ilk sabahı değil mi? 🙂

Merak etmeyin. Çocukken ufacıkken, minicik ve tertemiz kalplerimizin en derinliklerinde yaşadığımız ve çok özlediğimiz o bayramların ilk sabahı heyecanı ve mutluluğunu bir daha yaşamamak üzere geçici bir sevinç yumağı olarak maziye gömmedik. Hatta çocukluğumuzdaki bayram sabahlarının kat be kat daha da güzelini yaşayabiliriz İnşallah.

Yeter ki hayatımızın tek anlamını, ebedi ahiret hayatımızın yönünü tayin edip rengini belirleyecek dinimizi, hacılardan, hocalardan, hatta takvim yapraklarından öğrenip, her duyduğumuza inanarak her seslenene kulak vermeyelim. Yeter ki sadece Rabbimiz Yüce Allah’a güvenip “Ben sadece bana vahyedilene uyarım” diyen Allah’ın Resulü Muhammed’in dosdoğru yolunu, biz de tıpkı onun gibi büyük bir hakikat arzsusuyla sadece vahye uyarak takip edelim.

Bir takım yüzlerin ışıl ışıl parlayıp, ümit dolu gözlerle etrafına bakıp gülümseyeceği “o gün”; çocukluktan kalma sıradışı, çok özel bir mutluluk ve muhabbete sahip geçmişe ait bayram sabahlarının esaslı bir finali olacaktır İnşallah.

O gün birtakım yüzler mutluluktan ışıl ışıl parlarlar. 75.Sure/Kıyame/22

BAYRAMINIZI TEBRİK EDER ESENLİKLER DİLERİM 🙂

Yorum bırakın