ŞEYH ALLAH’A MI YAKLAŞTIRIR YOKSA KENDİNE Mi ?

Şeyhlerinin kendilerini Allah’a yaklaştırdığına inanan insanlar, toplum içinde çoğunlukla ; Efendi hazretleri peygamberle görüşüyor,şeyhim çok mübarektir,gavsım evliyaların başıdır,kutbül arifindir v.s gibi,

Şeyhlerinin şeklini rabıta yaparak bilinç altına resimler göndermek suretiyle, çeşit çeşit methiyeler düzmeler,övgüler yağdırmalarla Allah’a yaklaşmış olmuyorlar. Bilakis yaratıcıdan uzaklaşıp, tarifi olmayan platonik bir aşka yakalanmaktadırlar.

“Ben seydamı göremedim yaralıyım”

”Menzilin gülü, aşkın sembolü seyda sultanım”

O, Allah’ı bırakıp, kendisine faydası da zararı da dokunamayacak olan şeylere yalvarır. Bu, büsbütün uzak olan sapıklığın ta kendisidir.O, zararı faydasından daha yakın olan bir varlığa yalvarır. O, ne kötü bir yardımcı, ne kötü bir dosttur! (Hac/12-13)

Sık sık şeyhin yüz şeklini düşünüp bilinç altına şeyhin resimlerini göndermek suretiyle yapılan mürşit rabıtasının, Allah’a yaklaşmak için temel kuralların başında olduğu tarikat ehli, şeyhine o kadar çok bağlanır ki onun ismi anıldığında ya da, onun ziyaretine gidip gördüğünde kendinden geçip cezbeye tutulur.

Bu durum, değil Allah’a yaklaşmak, bilakis yaratıcıdan uzaklaşıp, Allah’tan başkasına tarifi olmayan platonik bir aşka yakalanmanın delilidir.Şeyhe duyulan aşkı ifade eden şiir ya da esgi sözlerinden bir kaç örnek;

”Gözyaşlarım sıra sıra dizilir, İsmini ağzıma aldığım zaman
Ezilir bedenim, ruhum ezilir, Sultanım ismini duyduğum zaman”

”Sultanım kapında bana da yer ver, Sancağın altına girdiğim zaman
Ne olur boynumu bükük bırakma, Mahşer günü sana geldiğim zaman”

”Gönlümü yare sarasım geldi,”Oy aman seyda,
Dökülürsün meleklerin alkışlarında Adı güzel kendi güzel Sultanım”

”Senin o bakışların aklımı başımdan aldı, Menzilli yar Menzilli”
”Binbir mana gizli bakışlarında, işlenmişsin sen bütün nakışlarda,

Örnekleri çoktur.

Genel olarak bu inanış,insanı Allah’a yaklaştırmak bir yana,zihni sürekli şeyhle meşgul edip, bilinçaltını etkileyerek Allah’a yaklaşmanın önüne barikat çekip, kalbi zehirleyerek , beynin etrafına ileride kırılması güç olacak zincirler örmektedir.

Bu insanların büyük çoğunluğu iyi niyetlidir.İnşaAllah gönüllerine sekinet gelip dosdoğru yolu bulurlar.

Yorum bırakın